ACG: rendelünk innen is, onnan is

iho/repülés   ·   2011.09.20. 20:10

Az amerikai Aviation Capital Group nagy megrendelésre készül: a keskeny törzsű gépeinek flottáját fogja megújítani. Ennek során a Boeing 737 Max és az Airbus A320neo család tagjaiból fognak válogatni, s az már biztos, hogy mindkét gyártó típusai megjelennek majd a lízingcég kínálatában. A jelenlegi számítások szerint 30-50 gépet rendelnek majd típusonként. Ehhez azonban még az is szükséges, hogy a Boeingtől pontos információkat kapjanak a leendő, frissített 737-es teljesítményéről, képességeiről a következő két hónap során. „Biztos vevők vagyunk, s a Boeing is tudja ezt”, tette hozzá John Feren, az ACG elnökhelyettese. „A lízingcégek között közelharc folyik azért, hogy elsőként tudják kínálni vevőiknek a típust.”

737-8: adatot kérnek a döntés előtt <br>(fotó: Boeing)

Az A320neo-val kapcsolatban megjegyezte: az ACG „már dolgozik a szerződésen”, mely a pontos megrendelésről szól.  A szerződést Feren szerint még az idei évben tető alá hozzák. A 2011-ben az Airbusnak már leadott nagy A320neo-megrendelésállomány miatt a gépek viszont leghamarabb csak 2017-től érkezhetnek majd a céghez.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.