Agrárlogisztikai központ épül Bátaszéken

MTI/iho   ·   2017.07.07. 10:50

Bozsolik Róbert polgármester elmondta: a város tulajdonában lévő, tizenkét hektáros, ipari parknak szánt a területből 6,2 hektárt 267 millió forintos beruházással közművesítenek, itt kap helyet majd a mezőgazdasági létesítmény, amelyet 550 millió forintból építenek fel 2018 végéig. A 2000 négyzetméteres agrárlogisztikai központban hűtőház, csomagolóüzem, raktár, irodák kapnak helyet. A 6200 lakosú város környékén elsősorban kajszi- és őszibarack-ültetvények vannak; a projektleírás szerint a jelenleg 150–200 hektárnyi gyümölcskultúra területe a következő években 300–400 hektárra nőhet.

A logisztikai központ, amely 10–15 munkahelyet teremt, segíti a termelőket abban, hogy magasabb áron értékesítsék termékeiket. Eddig egy-egy szállítmányozási és egy építőipari vállalkozás jelezte betelepülési szándékát az iparterületre, ahol egy bátaszéki magánbefektetői csoport biogombatermesztő üzemet tervez létesíteni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek