AirBaltic: a volt Malév-vezér is felelős a veszteségért?

iho/repülés   ·   2012.04.02. 11:40

Lettország 100 millió lett lat, vagyis majd 143 millió euró kártérítést kellene, hogy követeljen az egykori igazgatótól, Berthold Flicktől, az AirBaltic légitársaság veszteségei fejében – állítja egy lett üzleti lap.

A Dienas Bizness szerint ugyanakkor az állam célja nem az, hogy valóban kézhez kapja ezt az összeget, hanem hogy javítsa a társaság mérlegét. A közlekedési tárca egyelőre nem kommentálta az ügyet, ugyanakkor annyit lehet tudni, hogy az állam által megbízott ügyvédek már dolgoznak a lehetséges követelésen – közli a Baltic Times.

Berthold Flicknek tavaly botrányos körülmények között kellett eltávoznia a társaság éléről, amelyet a lett kormány gyakorlatilag visszaállamosított, és az egykori Malév-vezért, Martin Gausst nevezték ki az AirBaltic élére. A veszteség a lap szerint elsősorban Flick igazgatása alatt gyülemlett fel, de a lap megjegyzi: több tucat milliónyi veszteség már Gauss vezetése alatt jött össze, illetve keletkezik most és belátható időn belül is a légitársaságnál.

Flick október elején távozott posztjáról, de a légitársaság pénzügyi helyzete azóta sem javult.

Kapcsolódó hírek