Áll a forgalom Szabadka és Kelebia között

iho   ·   2013.09.13. 10:09

Nenad Stanisavljević, a Szerbiai Vasutak sajtóirodájának igazgatója elmondása szerint azokról a fém alkatrészekről van szó, amelyek a síneket rögzítik a betonaljakhoz, ezek ellopása miatt veszélyessé vált a vasúti közlekedés. Leszögezte, a Szerbiai Vasutak ügyeletes szolgálatai és a nyomozók is a helyszínen vannak, s mindent elkövetnek a probléma mielőbbi megoldása érdekében – közölte a vajma.info oldal.

Az Avala Eurocity mindössze 10 kilométeres óránkénti sebességgel haladt át a kritikus szakaszon, de a járat áthaladását követően teljesen felfüggesztették a vasúti közlekedést – magyarázta Stanisavljević, s hozzátette, még nem lehet megmondani, mikor indulhat újra a forgalom ezen a szakaszon, hiszen mind a 350 hevedert pótolni kell. A szerb vasúttársaságnak egyébként évente több száz millió eurós anyagi kárt okoznak a hasonló lopások.

A szóvivő emlékeztetett, hogy éppen emiatt kezdeményezte a szerb vasút az illetékes minisztériumokkal folytatott tegnapi tárgyalásán, hogy az efféle lopásokat minősítsék súlyos bűncselekménynek. Így ugyanis az elkövetők a legsúlyosabb büntetéseket kaphatnák, mint ahogyan ezt a bulgáriai és az olaszországi példa is mutatja.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek