Árokba borult egy busz Székesfehérvár közelében

iho/közút   ·   2018.05.22. 11:46

Sipos Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a busz áttért a szemközti sávba, majd az árokba csapódott. Körülbelül húszan sérültek meg az utasok közül. A mentőhelikopter és a mentőautók többsége már távozott a helyszínről, a sérülteket kórházba vitték. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat lezárták, a forgalmat Dinnyés felé terelik.

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán azt írta, hogy az első információik szerint az utasok közül huszonöten sérültek meg, néhányuknál felmerült a csonttörés, belső sérülés lehetősége, de közvetlen életveszélyben senki sincs. A helyszínre kilenc mentőautó és mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket Székesfehérvár, Dunaújváros, Veszprém, és Siófok kórházaiba szállították.

Korábban írtuk:

Árokba csúszott és oldalára borult egy Szeged és Győr között közlekedő távolsági busz a 62-es főúton, Székesfehérvár közelében, a börgöndpusztai elágazásnál. A járat egy másfél méter mély vízelvezető árokba borult. A járművön az elsődleges adatok szerint harminckilencen utaztak, a sérültek pontos száma egyelőre nem ismert, de az utasok önerőből hagyták el a buszt. A helyszínre a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést, továbbá vizet, plédeket osztanak az utasoknak. A 62-es főút érintett szakaszát a mentési munkálatok idejére teljes szélességben lezárták. A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezik – jelenti honlapján a Katasztrófavédelem.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek