Átfogó közlekedési felmérés Hódmezővásárhelyen

MTI   ·   2012.03.10. 09:16

Az önkormányzat márciusban valamennyi háztartásba kérdőívet juttat el, ezen külön kitérnek a gyalogosok, a kerékpárosok és a gépjárművek közlekedésére. A kérdőíven válaszlehetőségeket adnak meg, emellett anonim módon mindenki a saját ötleteivel, javaslataival segítheti a közlekedési rendszer fejlesztését. A felmérés online úton is kitölthető a város honlapján, és több lakossági fórumot tartanak a hónap folyamán.

A városvezetés azokkal a szervezetekkel is felveszi a kapcsolatot, amelyek kiemelten foglalkoznak a közlekedéssel, így mindenekelőtt a rendőrséggel, de az autóklub, az autósiskolák, a taxitársaságok, a kerékpáros-szervezetek véleményére is kíváncsi. Az április 15-ig tartó felmérés során külön figyelmet fordítanak a középiskolás diákok tapasztalataira és véleményére.

Göbl Vilmos sajtóreferens kitért arra: Hódmezővásárhely két évvel ezelőtt, Magyarországról elsőként csatlakozott az élhető városok nemzetközi szövetségéhez, az Itáliából indult Cittaslow mozgalomhoz, ezzel a természeti és kulturális értékek védelmét, a közösség erősítését, s elsősorban a helyiek igényeit és elvárásait állították a fejlesztések középpontjába.

Kapcsolódó hírek