Átkelőhajók járnak karácsonyig a Duna belvárosi szakaszán

MTI   ·   2018.11.10. 16:54
400px_bkk_hajo

Átkelő hajójáratok közlekednek karácsonyig a Duna belvárosi szakaszán – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szombaton az MTI-vel. Az M2-es metró Kossuth Lajos téri állomásának pótlása idején már több ízben közlekedett átkelőhajó a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér között, ennek a szolgáltatásnak a népszerűsége, sikere indokolja a hajóközlekedés átkelőszerepének fokozását.

D2-es számmal átkelőhajót indít a Duna belvárosi szakaszán a BKK (illusztráció: Kadocsa Gyula)

A november 12-étől december 23-áig közlekedő D2-es hajójárat célja, hogy a belvárosban a Duna két partja között biztosítsák az átkelést. A hajójárat a Petőfi tér és a Kossuth Lajos tér között a Várkert Bazár és a Batthyány tér érintésével közlekedik. A járat a reggeli csúcsidőszakban, 7 óra 30 perctől húszpercenként a Duna két partja, a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér között jár. Ezt követően napközben, illetve hétvégén 9 óra 30 perc és 16 óra között a Kossuth Lajos tér és a Petőfi tér között közlekedik. A D2-es járaton kívül továbbra is indul munkanapokon csúcsidőszakban egy-egy D11-es hajójárat, reggel Újpest, Árpád út felől a Boráros tér H (Petőfi híd) kikötőig, délután pedig vissza. November 11-ig, vasárnapig a kedvező időjárásra való tekintettel továbbra is őszi menetrendje szerint közlekedik a D11-es és a D12-es hajójárat.

A BKK 2012-ben indította újra a menetrend szerinti fővárosi hajóközlekedést. A fejlesztések nyomán 2017 áprilisa óta megállnak a hajók a Müpa–Nemzeti Színház kikötőnél, bekapcsolva a szolgáltatásba a budapesti kulturális élet két fontos színterét is, majd tavaly ősz óta, a Kopaszi-gát-BudaPart kikötő átadásával a népszerű szabadidős helyszín is elérhető a hajókkal. Idén áprilistól pedig a D12-es vonal hajói már kikötnek a Margitsziget Szabadtéri Színpad és Víztorony megállóhelyen is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.