Autópályán autóval ütközött egy kisgép

iho/repülés   ·   2016.04.03. 19:19
fallbrook0

Újabb jelentések szerint nem zuhanás, hanem kényszerleszállás történt, feltehetően a gép motorja leállt, és a környéken nem volt olyan viszonylag sík és akadálymentes terület, ahová a pilóta megkísérelhette volna a leszállást. A tanúk egy része úgy emlékszik, hogy miközben látta manőverezni a gépet, nem hallott motorzajt. Az NTSB szerint ráadásul a repülőgépvezetőnek nem volt ideje vagy nem volt lehetősége kibocsájtani a gép futóművét.

Érdekes fejlemény: az NBC-nek nyilatkozott a gép korábbi tulajdonosa, aki elmondta, hogy a lajstromjel alapján ez a Lancair 2000-ben már egyszer végrehajtott egy sikeres kényszerleszállást, ráadásul ugyanezen az autópályán! Akkor sikerült megfelelő rést találni az autófolyamban, ahová a gépet a pilótája álló motorral letette, elmondása szerint hatalmas szerencsével. Az egymotorost kijavították, és az illető még négy évig repülte a gépet, de pontosan sosem derült fény arra, miféle hiba okozta, feltehetően az üzemanyagrendszerben a motor leállását.

A gép a kategóriája egyik legnagyobb teljesítményű típusának számít, a korábbi tulajdonos szerint „a kisgépek BMW-je”. Az illető ismeri és rendkívül jó pilótának tartja azt a férfit, aki a mostani baleset idején tulajdonosa és pilótája volt a Lancair-nek.

Korábban írtuk:

Az egymotoros kisgép egy autópályára zuhant, az orra az út szélén álló Nissanba fúródott. Egy ember életét vesztette, öten megsebesültek.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.