Autóval ütközött egy turistabusz a 37-esen

iho/közút   ·   2019.06.12. 19:23
400px_buszbaleset_37es

Egy szlovák rendszámú autóbusz és egy személygépkocsi karambolozott a 37-es főút 17-es kilométerénél, Taktaharkány térségében szerdán délután. Az ütközés következtében az MAN turistabusz az út melletti árokba borult.

Autóval ütközött, majd az árokba borult egy gyerekeket szállító, szlovák rendszámú autóbusz a 37-es főúton, Taktaharkány közelében. A buszon tíz gyerek megsérült (fotók: MTI/Vajda János)

A műszaki mentést végző szerencsi és miskolci hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az autóból. A Rendőrség elsődleges tájékoztatása alapján a balesetben az autót vezető férfi, két másik felnőtt, valamint a buszon utazó gyerekek közül tízen megsérültek. A helyszínre mentők is érkeztek.

A busz egy Volkswagen Beetle típusú személyautóval ütközött

Az érintett útszakaszt a helyszínelés és mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Újharangod és Taktaharkány felé terelik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.

Közút Infrastruktúra

800 méteren teljesen más lesz a Vezér utca

iho/közút   ·   2022.07.18. 16:35

Elkezdődtek a felújítási munkák a XIV. kerületi Vezér utcában: a Fogarasi út és a Füredi utca közötti útszakasz a lakóknak és a környéken közlekedőknek is biztonságosabbá válik. A korszerűsítés előreláthatóan 2023 tavaszáig tart.