Avar miatt üzemzavar

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.10.31. 09:00
Arriva_5

Kifogyott a homok, így pótlóbuszt kellett hívni Csehországban.

Az Arriva magánvasút egyik szerelvénye elakadt az észak-csehországi hegyvidékes terepen, Svor és Šluknov állomás között. Az ok egyelőre még nem a nagy hó, vagy fagyos időjárás, hanem csak egy egyszerű malőr: kifogyott a homok.

A mozdonyhomok bizony elengedhetetlen alkotórésze a mozdonyok felszerelésének, az őszi és téli hónapokban kifejezetten hasznos, hiszen csúszásgátlóként szolgál a szerelvény elindulásakor és fékezésekor is. Ez a bizonyos homok azonban kifogyott az Arriva egyik 845-ös sorozatú motorvonatából, éppen egy olyan szakaszon, ahol meredek emelkedőre kell felkapaszkodni. A lehulló októberi lombkorona pedig még tetézte a csúszásveszélyt, meg is volt a baj. Pótlóbuszt volt kénytelen rendelni a vasúti személyszállító, mert nem tudott tovább közlekedni a motorvonat a Liberec közeli vasútvonalon. A hiányzó homokot később feltöltötték, a vonatok néhány óra múlva újra menetrend szerint közlekedtek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek