Az acéltartályos olajfogó

iho   ·   2019.03.23. 03:46

A termék neve ENVIA TNP, amit közelről bemutatva szeretnénk jobban megismertetni, amely segíthet a felszín alatti vizeink tisztán tartásában.

Miért fontos az olaj szennyeződésekkel szembeni védelem?

Tegyük fel, hogy olajos szennyeződés kerül bele a környezetünkbe, ami rosszabb esetben belekerül a csatornahálózatba, legrosszabb esetben a természetbe. Mivel az olaj könnyebb fajsúlyú, mint a víz, vagy a vízbe kerül olajos iszap, felúszik a víz felszínére, vagyis a csatornahálózatok, felszíni vízfolyások tetején találhatjuk meg a szennyeződést. A közcsatornákba bocsátható olajszennyeződés mértékét a 28/2004. (XII. 25.) KvVM rendelet 4. számú melléklete határozza meg.

Ahhoz, hogy a kormányrendeletet be tudjuk tartani, a megfelelő minőségű és kivitelezésű olajfogó műtárgy kell, hogy beépítésre kerüljön ott, ahol különösen nagy az esélye annak, hogy olajtartalmú szennyvíz fog keletkezni: benzinkutak, autómosók, parkolók, szervizek területén. Érthető a benzinkutak, autómosók és szervizek területén miért van szükség arra, hogy olajfogó műtárgy kerüljön beépítésre. A parkolók esete némi magyarázatra szorul. A parkoló autók ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, a rajtuk található olajos szennyeződést egy nagyobb erejű esőzés bele tudja mosni a csatornába. De az olajfogó műtárgy beépítésekor ezeken a területeken lehetővé válik, hogy a keletkezett olaj és olajos iszap leválasztható legyen, elkerülve ezzel a környezetszennyezést.

Az ENVIA TNP család

Az ENVIA TNP olajleválasztó család termékeit a Pureco Kft. szakemberei fejlesztették. Az MSZ EN 858 szabvány szerint gyártott saját fejlesztésű acéltartályos olajleválasztó berendezés könnyedén szállítható, egyszerűen lehet a kívánt helyre telepíteni.

Az autópályák átereszeknél használt korrugált acélcsövek már évtizedek óta biztosítják a maximális teherbírást. Felépítésüket tekintve vékony falúak, hullámosított spirál szerkezetűek, ami miatt nagyobb a teherbírásuk. Az olajelválasztó berendezéseink is ilyen spirál szerkezetű, feneklett acélcsöves felépítéssel lettek megalkotva, így ha a berendezést elszállítottuk és telepítettük a kívánt helyre, a tartály azonnal terhelhetővé válik.

Az acéltartályt 700 mg/m2-es cink bevonattal látta el a Pureco Kft., amire kívül-belül felhordtak megfelelő rétegben epoxy gyantát, ami biztonsági bevonatot képez, így a termék még nagyobb tartósságot kap, mint a kereskedelmi forgalomba hozott olajfogók többsége. A felvitt epoxy bevonat előnyére válik a terméknek, hiszen az esetlegesen fellépő elektrokorróziónak is jobban ellenáll.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

Ezért válaszd a hajókirándulást nyaralásként

iho   ·   2022.06.29. 11:50

A csónakázás és hajókirándulás egyre kedveltebb nyaralási forma, már csak azért is, mert ha csak egy napig is tart, akkor is teljesen kiszakadunk a hétköznapi mókuskerékből. Sokunk természetes élőhelynek tartjuk a vizet, így a közelében lenni megnyugtat, feltölt és valódi pihenésként éljük meg. Ehhez viszont először az is szükséges, hogy kitaláljuk, pontosan milyen hajóval szeretnénk menni nyaralni, mennyi időre, és hogy fel tudjunk készülni minden eshetőségre!