Az űrmisszió logisztikája: a Gebrüder Weiss szállít eszközöket a rakétaküldetéshez

iho   ·   2022.11.14. 17:20
00_gw_urmisszio

A nemzetközi logisztikai vállalat tudományos kísérleti eszközöket szállított a Swedish Space Corporation SubOrbital Express rakétaküldetéshez a svéd sarkvidékre, Kirunába. A rakétakilövés tervezett dátuma november 22.

Frank Haas, a Gebrüder Weiss vállalati márkastratégiáért és kommunikációért felelős vezetője elmondta:

„Logisztikai szaktudásunkkal támogatjuk a Swedish Space Corporationt, amivel szeretnénk hozzájárulni az űrrepülés további fejlődéséhez. A Gebrüder Weiss számára rendkívül fontosak az olyan jövőbe mutató mobilitási projektek, mint amilyen a rakétamisszió.”

Megérkezés a Swedish Space Corporation Kiruna melletti Esrange rakétabázisához (fotók: Gebrüder Weiss/Florian Lorenz)

A Gebrüder Weiss logisztikai tapasztaltságát egy űrhajós Mars-küldetés szimulációja során Izraelben már tavaly bizonyította.

Rudolf Kiesel gépjárművezető a konténer kirakodásakor

A Swedish Space Corporation november 14. és 24. között a Kiruna melletti Esrange rakétabázison hajtja végre a „SubOrbital Express 3 (S1X-3M15)” küldetést, ami során tizenkét kísérletet repítenek az űrbe, hogy megvizsgálják, hogyan viselkednek a súlytalanságban. A rakéta fedélzetén nemzetközi kutatócsoportok által előkészített biogyógyászati, fizikai, csillagászati és biológiai vonatkozású kísérletek fognak zajlani. A misszió célja, hogy ismereteket szerezzen az űrhajósok által a világűrben végzendő kutatásokhoz és munkákhoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek