Baján az MMV is

Vörös Attila   ·   2013.11.20. 20:00
IMG_6851__131118_Matehazapuszta__609007_MMV__4000000000000000

Az utóbbi évek fejlesztéseinek hála a bajai kikötőben alaposan megnőtt a forgalom, és már a vasúton sem csak kampányszerűen hordják a javakat, hanem többnyire folyamatos a vonatközlekedés. Az idei kicsit pangósabb nyár után ősszel beerősítettek a megrendelők, és heti rendszerességgel jönnek a tehervagonok az ÁTI Depo Baja-Dunapart rakodóhelyről nyíló iparvágányaira. A változatosság kedvéért most az MMV erősített be, így egy eddig Baján kevés szerephez jutó újabb magán-vasúttársaság szerzett magának fuvart. A kikötőben egyébként már a Floyd, az AWT, a Train Hungary és persze a Rail Cargo Hungaria dolgozott a közelmúltban.

Jánoshalma és Mélykút között száguld Baja felé az üres gabonavonat<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Szeptember 18-án az MMV egy Hegyeshalomnál belépett üres gabonavonatot húzott saját Sulzerével Cegléden, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalast kihagyva a harkakötönyi elágazáson át a 154-es vonalon Bajára . A narancs dízel betolta az ÁTI Depo iparvágányára a kocsikat rakodásra, majd gépmenetben távozott Bátaszék felé.

Érkezik a kikötőbe a szerelvény. A közelebbi vágányon néhány már korábban megrakott vagon, majd egy vonatban viszik el az egészet később

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek