Balesetek Sopronban a közlekedési lámpáknál

iho/biztos út   ·   2012.08.02. 08:01

Százezer forintos csekket kapott a rendőröktől kedden az az osztrák sofőr, aki a Várkerületen a piros jelzés ellenére kikanyarodott az útra. A szabálytalanság miatt egy segédmotor-kerékpáros balesetet szenvedett: a hirtelen fékezés következtében a motor eldőlt, vezetője a bukósisaknak köszönhetően nagyobb sérülés nélkül megúszta az esetet – írja a Kisalföld.hu.

Az Ógabona téren ütközés történt: egy Mercedes furgon vezetője azt hitte, a lámpa sárga jelzésénél még átrobog az előtte haladó Peugeot, de tévedett: az ágfalvi nő lefékezett az autóval. A Mercedes így a Peugeot hátsó részének ütközött. Az anyagi kár eléri a nyolcszázezer forintot. A biztonsági öv használata itt is sokat jelentett a sérülések megelőzése érdekében.

Kapcsolódó hírek

Közút Közlekedésbiztonság Automobil

Jövő Mobilitása Szövetség: a közlekedők többségét az agresszív, szabálytalan vezetők bosszantják

MTI/iho   ·   2023.09.19. 09:00

A magyarországi utakon közlekedők többségét, ötvenkilenc százalékát leginkább a türelmetlen, agresszív vezetőtársak bosszantják, ötvennyolc százalékuk a szabálytalan sofőröket, harminchét százalékuk pedig a rossz utakat jelölte meg stresszfaktorként, a felmérés szerint ezekhez hasonlóan a dugók, illetve a mikromobilitási eszközök is sokszor okoznak kellemetlenséget; a válaszadók többsége a stressz elkerülésére alkalmazott módszerek között az agresszív autósoktól való távolságtartást, vagy például a zenehallgatást említette.