Bécsnek már ilyen is van: appon keresztül bárki jelentheti az úthibát

iho/biztos út   ·   2017.02.25. 16:30
sagswien0

Mivel Bécs azt szeretné, ha a lakosságnak minél nagyobb beleszólása lenne a főváros életébe, egy hibabejelentő mobiltelefonos alkalmazást fejlesztettek. A „Sag's Wien” (Szólj Bécsnek) alkalmazás segítségével a városlakók mostantól néhány kattintással, a helyszínről jelenthetik be, hogy mi szúrja a szemüket.

Ehhez elég, ha lefényképezik a hibás kandelábert, a rosszul körülkerített építési területet vagy a kátyút, és hozzáadják a fotót a felkínált kategóriák – zöldterület, kátyú, közlekedési lámpa stb. – valamelyikéhez, de rövid leírást is mellékelhetnek a probléma bejelentéséhez. Ha a telefonon be van kapcsolva a helymeghatározás, akkor az alkalmazás automatikusan hozzárendeli a helyszínt a bejelentéshez. Ha nem, akkor a felhasználónak kell megadnia, hol észlelte a hibát. Az alkalmazás jelzi, ha a problémát már bejelentették, sőt a környékről érkező hibabejelentéseket is megmutatja. Ha elhárították a hibát, üzenetet küldenek a bejelentőnek.

– Az új mobiltelefonos alkalmazás segítségével a jövőben még gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tudjuk megoldani a problémákat – mondta Ulli Sima városi tanácsnok a „Szólj Bécsnek” alkalmazással kapcsolatban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.