Bevásárol vasúti járművekből Kína

iho/vasút   ·   2017.02.13. 17:31

A CRIC több tenderrel 586 villamos mozdonyt és negyvenezer teherkocsival bővítené a China Railway Corporation (CRC) járműparkját. Háromfajta villanygépet igényelnek: kilencvenegy hattengelyes, százhatvan kilométer per órás tempóra képes, személyvonati mozdonyt, százkilencvenegy nyolctengelyes, 9600 kilowatt teljesítményű tehergépet, továbbá háromszáznégy 7200 kilowattos, hattengelyes teher mozdonyt. A teherkocsik is két adagra oszlanak: húszezer X70-es típusú intermodális vagon, valamint másik húszezer NX70A típusú pőrekocsi alkotja a kívánt mennyiséget – írja az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.