Bevetésre kész a huszonhetes Gigant

Szever Dániel   ·   2013.12.03. 17:30
V63_027

November utolsó napjaiban egy albertirsai kanyar erejéig megmutatkozott a felújított 630 027-es. A Szolnoki Járműjavító nyílt napján tett látogatásunk óta már három hónap  telt el, pedig a mozdony nagyjavítása látszólag már akkor is utolsó fázisaiban járt. Első nekifutásának – az úgynevezett házi próbának – az a célja, hogy utána felkészítsék az igazi megmérettetésekre: a hatósági, majd a leglátványosabbnak mondható, terhelési próbára. Utóbbin Ceglédről Budapestre tartó ingavonatot fog előfogatolni, bár volt már példa arra is, hogy rendkívüli forgalmi helyzet miatt más irányba tartó vonatot találtak a friss főműhelyes járműveknek.

Indulás Szolnokra az előzetes próbaút után<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)</br>

Miután 2009 decemberében bezárta kapuit az Északi Járműjavító, a Gigantok felújításának feladatát is a Szolnoki Járműjavító vette át. A 027-es még csak a harmadik náluk újjávarázsolt mozdony, de beindult a folyamat: már dolgoznak a 010-esen és a 034-esen is. Kiadásuk nagy eséllyel átcsúszik 2014-re, de jövőre újabb 630-asok követik őket.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek