Bezzeg ez már fel sem tűnik! Utcák újultak meg Budapesten

iho/közút   ·   2016.07.23. 18:45
keszvanbkk0

Lezárult a III. kerületi Nagyszombat utca Lajos utca és Bécsi út közötti szakaszának, a VIII. kerületi Népszínház utca Teleki téri szakaszának, valamint a XIII. kerületi Kárpát utca Victor Hugo utca és Dráva utca közötti szakaszának tavasszal kezdődött felújítása, amelyet újra birtokba vehettek az autósok és a közösségi közlekedés járművei. A felújítások során az útszakaszok burkolatai több helyen megújultak, a gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében új gyalogátkelőhelyek létesültek, valamint a járdák és villamos vágányzónák felújítása is megvalósult.

A III. kerületi Nagyszombat utca Lajos utca és Bécsi út közötti szakasza is megújult: egy közel 100 méteres új útszakasszal egy időben az úttest bal oldalán párhuzamos, a jobb oldalán 45 fokos ferde parkolókat alakítottak ki. A meglévő járdákat szélesítették, és öntött aszfalttal, illetve a Bécsi út–Szőlő utca közötti szakaszon térkő burkolattal újították fel. A Nagyszombat utca–Szőlő utca–Bokor utca csomópontjában pedig kettő új gyalogátkelőhely létesült.

Bífóráftör-képek: BKK

A VIII. kerületi Népszínház utca Teleki téri felújítása során a Népszínház utca–Teleki tér–Kun utca–Bauer Sándor utca csomópont mellett, a villamos vágányzóna és az útpálya is megújult, valamint a szakaszon található két villamosmegálló is átépült.

Az újlipótvárosi Kárpát utca Victor Hugo utca és Dráva utca közötti szakaszán a teljes útburkolat megújult.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek