Bicskei intermodális csomópont: a P+R parkoló környékén van most a legnagyobb munka

iho   ·   2022.06.17. 09:00
00_bicskei_intermodalis_220617

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló fejlesztés egy éve kezdődött, a kül- és belterületi munkavégzés azóta is zavartalan.

A 2021 júniusában induló projekt a bicskei vasútállomás térségének egy rendkívül összetett, több feladatelemből álló fejlesztése, ami két ütemben zajlik. Az első ütem keretében a vasútállomástól nyugatra épülő új Tatai út és Csákvári út közötti összekötő út alépítményi munkái, az épületbontási és fakivágási munkálatok már befejeződtek. A vasút fölött átvezető közúti felüljáró átépítésének, valamint az összekötő úton a védőréteg építésének munkálatai vannak jelenleg folyamatban.

(fotók: NIF Zrt.)

Részben véget értek a gyalogos peronaluljáró meghosszabbításának 2021. második felében megkezdett munkálatai, így a meghosszabbított aluljárót ideiglenesen forgalomba helyezték. Ezután elbontották a gyalogos vasúti felüljárót.

  • 2021. második felében megkezdődött a déli oldalon megvalósuló P+R parkoló és körforgalom, a vasúti közrakodó vágányok burkolt rakterületének, és azok megközelítő útjának kivitelezése, a fejlesztéssel érintett terület csapadékvíz-elvezető rendszerének kialakítása, átépítése és a közműkiváltási munkák ütemezett megvalósítása. Ezek munkák továbbra is folyamatosan zajlanak.
  • 2022. második negyedévében folytatódtak az összekötő út védőréteg-építési munkái, valamint a déli P+R parkoló és körforgalom földmunkái, amik jelenleg is zajlanak. Ezen túl folyamatban vannak az új rakodóvágányok nagytömegű föld- és vágányépítési munkái is. Az új rakodó és a déli P+R parkoló jelenleg zajló nagytömegű földmunkáinak befejezését követően a rakodó szilárd burkolatának és vágányainak építési munkálatai, illetve a parkoló pályaszerkezetének kialakítása kezdődnek majd meg.

Az első ütem várhatóan 2023 októberében készül el.

A második ütem tervezési munkái most zajlanak. Két héten belül megkezdődik a Csákvári és a Tatai út közötti út aszfaltozása.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap terhére valósul meg. A kivitelezést a V-Híd Építő Zártkörűen Működő Részvénytársaság végzi nettó 9 milliárd 924 millió 882 ezer 416 forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek