Biztbergondok a miskolci és a váci vonalon is

iho/vasút   ·   2018.07.16. 09:07

Nem indul könnyen a hét: két helyszínen is biztosítóberendezési hiba gátolja a menetrendszerű közlekedést. Hétfőn reggel a miskolci (80-as) vonal elővárosi szakaszán (80a) meghibásodott a biztber Pécel és Rákosliget között, ezért a vonatok ebben az állomásközben csak lassabban közlekedhetnek. A szakemberek megkezdték a hiba kijavítását. A helyreállítás ideje alatt a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon egyes vonatok harminc–hatvan perccel hosszabb menetidővel közlekednek. A vonalon az elmúlt hetekben ez szinte már megszokott történet.

A fővárostól északra és keletre is jelentős késéseket hoznak össze a vonatok biztosítóberendezési hibák miatt

A 70-es vonalat is utolérte a technika ördöge: műszaki hiba miatt Vác és Göd között is lassul a közlekedés. A szakemberek megkezdték a hiba kijavítását. A helyreállítás ideje alatt a Budapest–Vác–Szob vonalon egyes vonatok húsz–negyven perces restanciát szedhetnek össze.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Kisvasút

Valentin Expressz a Gyermekvasúton

iho.hu   ·   2023.02.01. 03:00

Más kisvasutakon már többéves hagyomány, hogy a szerelmesek napján különleges vonatok is járnak, de a Gyermekvasúton csak idén indulnak először különvonatok február 14-én.