Biztonság a borok között

iho/biztos út   ·   2012.05.22. 15:08

Etyeken évente kétszer is rendeznek borfesztivált, idén nem volt komolyabb baleset hazafelé.

A tízéves fesztivál a bor- és ételfogyasztás kulturáját propagálják, és idén harmadik éve a borospincék mellett volt közlekedésbiztonsági sátor is. Itt a vállalkozó szelleműek próbára tehették KRESZ-tudásukat is, és szakemberektől kérhetnek tanácsokat a szabályokkal, iletve különböző közlekedési helyzetekkel kapcsolatban, akik pedig nap közben ittak, ők retorzió nélkül fújhattak szondát - így hamar kiderült, hogy a megivott alkohol mennyire szívódott fel, illetve azt is könnyebb volt kiszámolni, hogy az utolsó pohár után hány órával ülhetnek újra volán mögé azok, akik autóval szerettek volna hazamenni.

Sorbanállás a KRESZ-tesztekért: egyre többen akarnak jól vezetni

A szervező Közlekedésbiztonsági Akcióprogram munkatársai szerint a vezetőknek szóló programok naponta több száz érdeklődöt vonzottak, egyikük szerint az odalátogatók egyre jobban szerepelnek a teszteken, és egyre inkább érdeklődnek a vezetési tanácsok iránt is.

Az akcióprogram sátrában kapott helyet a MiniMax gyerekcsatorna is, a legkisebbek játékos vetélkedők, rajzfilmek és szakértő animátorok segítségével ismerkedhettek a járművekkel és a szabályokkal. Sokan hosszú ideig maradtak, amíg szüleik a borokkal ismerkedtek, addig a gyerekek alaposan megismerkedhettek a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető ismereteivel.

Kapcsolódó hírek