Bombariadó miatt állt a vasúti forgalom Debrecenben

MTI   ·   2011.12.16. 14:51

Bombariadó miatt kiürítették péntek délután a debreceni bíróságokat, a repülőteret és a Nagyállomást is; a vasúti forgalom szünetelt.

A pályaudvar területére nem engedtek be vonatokat sem az átvizsgálás idejére, így jelentős késések várhatók a Budapest-Záhony vasútvonalon. Akár kétórás késések is előfordulhatnak, a menetrend szerinti közlekedés szombat hajnalra állhat helyre – közölte a Mávinform.

Kovács Károly százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőtér, az ítélőtábla, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság és a Debreceni Városi Bíróság épületeit. Az intézmények átkutatása több helyen hatalmas fennakadásokat okozott a belváros forgalmában.

A százados közlése szerint a három bírósági épületet összesen 385 embernek kellett elhagynia, nyolc tárgyalást félbeszakítottak. A Széchenyi utcában – ahol az ítélőtábla és a megyei bíróság épületei vannak – ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el. A debreceni repülőtér forgalmában a bombariadó nem okozott fennakadást – mondta Kovács Károly.

Kapcsolódó hírek