Budán hétvégente csak az első ajtón lehet felszállni a 133E buszra

iho/közút   ·   2022.07.19. 15:40
00_133e_elsoajto

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 133E autóbuszra a Szent Gellért tér – Műegyetem M megálló és Nagytétény, Erdélyi utca végállomás közötti szakaszon. A Március 15. tér és Újpalota, Nyírpalota út között továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől – emelt áron – tud vásárolni.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve az Újpalota, Nyírpalota út és a Nagytétény, Erdélyi utca között közlekedő 133E autóbusz budai szakaszán vezeti be az első ajtós közlekedési rendet, kizárólag hétvégi napokra július 16-tól, szombattól. A teljes budai szakaszon (Nagytétény, Erdélyi utca–Szent Gellért tér – Műegyetem M) hétvégente csak az első ajtónál lehet felszállni a járművekre, az utazási okmányok meglétét és érvényességét a járművezetők ellenőrzik.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a 133E busz teljes vonalán.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek