Budapest Airport: díjeső a partnereknek

iho   ·   2020.02.07. 19:50
BUD_Award_Gala_2020_cim

A Budapest Airport gálaest keretében díjazta a legkiemelkedőbb kereskedelmi, légitársasági és környezetvédelmi partnereit, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a közép-kelet-európai régió leggyorsabban fejlődő légikikötője maradjon, olvasható a reptérkezelő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye.

A cég kiemeli a tavalyi év sikereit: a reptér forgalma elérte a 16 millió utast, növekedési üteme messze meghaladja az európai átlagot. „A budapesti repülőtér a régió legnagyobb munkaadója is egyben, ahol légitársaságok, hatóságok és egyéb vállalatok dolgoznak közösen az utasok kényelméért és biztonságáért. A közös munka elismeréseként a Budapest Airport gálaünnepségen díjazta az elmúlt év legkiemelkedőbb partnereit.”

(fotó: Budapest Airport)

Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója nyilatkozatában jelezte, az előrejelzések szerint néhány éven belül a repülőtér utasszáma elérheti a 20 milliót. „Ezért a következő időszakban többmilliárd forintot fordítunk repülőtér-fejlesztésre, hogy a megnövekedett utasszámot egy kibővült, kényelmes repülőtéri környezetben szolgáljuk ki”.

A díjazottak közül a Shanghai Airlines, a China Eastern cége kapta a legjobb új légitársasági partner elismerését. A legnagyobb diszkont társaság a Wizz, a legnagyobb kapacitás-bővítésért a Pegasust díjazták. A portugál TAP-é volt a legjobb marketing, a lengyel LOT a leggyorsabban fejlődő társaság hosszú távon, és a Cargolux teheráru-szállításban. Díjat kapott még többek között a Qatar Cargo, a DHL Express, személyesen pedig Teleki József, a NAV Repülőtéri Igazgatósága igazgatója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Újra magyar kézben a reptér

MTI/iho   ·   2024.06.06. 18:55

Több mint egy éves intenzív tárgyalássorozatot követően június 6-án aláírták a felek a Budapest Airport Zrt. adás-vételi szerződését. Ezzel a tranzakció lezárult, így kishíján húsz év elteltével újra nemzeti többségi tulajdonba került a reptér.

Repülés Légiközlekedés

Hetvennégymillió euró nyereséggel zárta 2023-at a BUD

iho/repülés   ·   2024.06.01. 15:50

A budapesti repülőtér-üzemeltető a világjárvány utáni második nyereséges évét nyugtázhatja. A társaság ugyanis 2023-at 337,8 millió euró nettó árbevétel mellett nettó 74 millió euró nyereséggel zárta, és a Covid-19 idején felhalmozott veszteségét az elmúlt két évben 47 millió euróra csökkentette.