Budapest-Moszkva: kevesebb Wizz-járat

iho   ·   2015.01.06. 14:00
cim

A légitársaság kora délután szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében ezt írta: „A sajtóban megjelent félreértések kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a Wizz Air nyári menetrendjében akár heti 10 járatot is üzemeltet a Budapest-Moszkva Vnukovo útvonalon, míg a téli menetrendben napi egy járat közlekedik. Ennek oka a légiközlekedésben megszokott szezonalitás. Az utazási csúcsidőszakokban, például karácsonykor vagy húsvétkor ezeken felül a légitársaság bizonyos útvonalakon növelheti a járatsűrűsséget a kapacitásoknak megfelelően.”

Korábban írtuk:

Eléggé ellentmond egymásnak az, amit a légitársaság cselekszik, és az, amit a kormányszerv közöl: a Wizz Air csökkenti járatai számát Moszkvába, miközben hivatalos oldalról cáfolják, hogy visszaesett volna a turisták beáramlása.

A Magyar Nemzet közl: a Magyar Turizmus Zrt. szerint szó sincs arról, hogy komoly veszteséget szenvedne el az ágazat az orosz-ukrán konfliktus miatt. Közleményükben leszögezik: az orosz turisták száma, itt-tartózkodásuk ideje és magyarországi kiadásaik egyaránt jelentősen nőttek a tavalyelőtti évhez képest. Az adatok a más országokból érkező turistákkal összevetve is nagyon kedvezőek – írják.

Az első Budapest-Moszkva járat gépe 2013 októberében...

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke ugyanakkor a Magyar Nemzettel azt közölte: a hivatalos adatok ellenére egyre több szolgáltató érzi az orosz vendégek elmaradását, főként Hajdúszoboszló, Hévíz környékéről, illetve a fővárosból érkeztek ilyen jelzések. Niklai Ákos szerint vannak olyan szállodák, ahol két számjegyű az oroszok által itt töltött vendégéjszakák visszaesésének mértéke.

A HVG.hu viszont az orosz Travel.ru szakportálra hivatkozva jelzi, hogy a Wizz Air január 11-től csökkenti járatai számát a Budapest és Moszkva között. Ettől kezdve naponta egy járatot szolgál ki a légitársaság a két ország fővárosa között. Eddig heti 11 járat volt, a nyári időszakban 14, azaz napi kettő.

...és az első utasok

A járatszámok szűkítését a szakportál azzal magyarázta, hogy a válság miatt visszaesett a külföldi utak iránti érdeklődés Oroszországban.

A Wizz Air 2013. október közepén még arról számolt be, hogy az addig heti öt járatot sűrítik, minden nap lesz oda-vissza járat Budapest és Moszkva között, 2014. június 14-e és szeptember 14-e között pedig a két főváros között minden nap két járat közlekedik majd, hangzik a hvg-hu beszámolója.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.