Budapestre hivatalosak a közlekedési korridorok koordinátorai

iho   ·   2014.09.17. 14:26

Milánóban egyeztettek az uniós tagállamok közlekedésért felelős vezetői. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár elmondta: október végéig terjeszti be kormánydöntésre a 2014-2020 közötti időszakban előkészítésre és kivitelezésre javasolt közúti és vasúti fejlesztések indikatív projektlistáját.

A közlekedési miniszteri találkozó résztvevői foglalkoztak az Európai Bizottság városi mobilitási csomagjavaslatával. Az európai polgárok több mint hetven százaléka városi környezetben él, itt állítják elő a GDP 85 százalékát. A zsúfoltság miatt ugyanakkor egyre súlyosabb az ártalmas levegő- és zajszennyezés, egyre több a közúti baleset a településeken. Határozott közbeavatkozás nélkül a mobilitási igények növekedése az életminőség romlásával járhat Európa nagyvárosaiban. Az olasz elnökség a bevált gyakorlatok megosztását, hatékony és innovatív új eszközök meghonosítását szorgalmazza a városi logisztika, áruszállítás területén.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek