Busszal átvihetjük a bringát Zuglóból a Hegyvidékre

iho/közút   ·   2023.05.06. 12:00
00_bkk_110_kerekpar

Mától a 110-es és 112-es autóbuszokra is felszállhatunk kerékpárral. Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, a bicikli szállítására alkalmas járműveket külön piktogram jelzi.

A Bosnyák tér és a Thomán István utca között közlekedő 110-es és 112-es buszon is lehet kerékpárt szállítani május 6-tól, szombattól. A szolgáltatásnak köszönhetően mind a járat útvonalának környezetében lakók, mind az erre kirándulók könnyebben közelíthetik meg kerékpárjukkal a közép-budai térségeket. A 110-es és a 112-es buszok több olyan megállót is érintenek, ahol másik kerékpárszállításra is kijelölt járatra át lehet szállni.

Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható. A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a Budapesti Közlekedési Központ azt kéri a kerékpárt szállító ügyfeleitől, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal és szükség szerint adják át nekik a helyet. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek