Bz a Nyugatiban

iho/vasút   ·   2011.08.25. 09:49
bz-kicsi

A Nyugati pályaudvaron utoljára az esztergomi vonalon járt Bzmot, de a csehszlovák motorvonatokat a 2002 óta érkező Uzsgyik folyamatosan leváltották. Az idén IR7207-nek, illetve IR7206-nak hívott Szentes–Budapest sebesvonatpárt a korábbi Uzsgyik helyett menetrend-váltás óta Csörgő és három (általában) „posta-Bhv” továbbítja. Vélhetően a nagy meleg miatt ezúttal csak Bzmot volt hadra fogható a szentesi motorgarázsban. A vonat a szerelvényforduló alapján Szentes felé is ez a szerelvény lesz, amely 15.28-kor indul a Nyugati pályaudvarról. Amennyiben ön is lefotózta a szerelvényt, felvételét szeretettel várjuk a vasut@indohaz.hu email címre. A rendhagyó szerelvény a Bzmot 291-esből és két mellékkocsiból áll.

A legutóbbi menetrendváltásig a kétrészes Uzsgyik voltak jellemzők erre a vonatpárra

Az orosz Téglákat átcsoportosították, manapság Csörgő és három 20-05-ös kocsi – lenne – általános<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.