CAF-opció meghosszabbítva!

iho/vasút   ·   2022.05.11. 15:00
00_caf_bkk

A BKK Igazgatóságának döntése értelmében folyamatban van a szerződésmódosítás aláírása: még fél évig, 2022. november 17-éig élhet opciós CAF-lehívási lehetőségével a BKK. Ennek köszönhetően, ha lesz rá pénz további ötvenegy alacsonypadlós, akadálymentesített, klímával felszerelt modern villamossal korszerűsödhet a fővárosi járműflotta.

Folytatódhat a fővárosi járműparkfejlesztés, mert a Budapesti Közlekedési Központ és a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalat megállapodása lehetővé teszi, hogy a BKK a korábban rögzített május 17-e helyett további fél évig, vagyis november 17-ig lehívhassa a még opcióban szereplő ötvenegy villamost. A villamosok alapára már a 2014-es szerződéskötéskor is rendkívül kedvező volt, így a jelenlegi piaci környezetben jelentős megtakarítást jelentene, ha a BKK élhetne a szerződésben szereplő opcióval. A Fővárosi Önkormányzat, valamint a BKK annak ellenére elkötelezett a fejlesztés megvalósítása mellett, hogy a koronavírus-járvány és a kormányzati döntések miatt rendkívül szűkös források állnak a rendelkezésére. A BKK egyelőre nem tud élni az opciós lehívási lehetőségével, de a Fővárosi Önkormányzattal együtt továbbra is azon dolgozik, hogy új CAF-villamosokat vásárolhasson.

Hetvenhárom CAF-villamos közlekedik már Budapesten

A „Budapesti villamos- és trolibusz járműprojekt II. ütem” elnevezésű projekt keretében 2020-ban és 2021-ben huszonhat új CAF-villamos állt forgalomba Budapesten. A projekt első ütemében, 2015-ben és 2016-ban negyvenhét spanyol gyártmányú modell érkezett, így már összesen hetvenhárom modern CAF-villamos közlekedhet a fővárosban (tizenhét hosszú és ötvenhat rövid).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek