Célba ért az első három roncsvillamos

Vörös Attila   ·   2012.07.04. 11:00
400-

Megérkerzett Angyalföldre az eddig Szentendrén tárolt, roncsállapotban levő villamos-lélekvesztők első három tagja. Különleges szállítási feladat volt ez, és bár a nyomtáv egész úton azonos volt, a villamosok a HÉV és a MÁV, majd újra a BKV bürokrácia miatt nem könnyen átjárható vágányain futottak.

Az újpesti vasúti hídon döcög az egyik tuja<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

Szentendrétől Kaszásdűlőig a HÉV LVII-es mozdonya húzta a három villamosból és a HÉV TVG-ből álló vonatot. Innen Óbuda MÁV állomásig a TVG továbbította a három roncsot, a HÉV villamosmozdonya felsővezeték híján nem tudott volna az összekötő vágányon közlekedni. Óbudáról Angyalföldig az MMV Bobója húzta át egyenként a villamosokat, a TVG közvetítőkocsiként működött közre. Végül Angyalföld vasútállomásáról a villamoskocsiszínig egy Unimog húzta be az ősvillamosokat.

Egyenként hozta át Angyalföldre Óbudáról az MMV gépe a három villamost

A következő éjszakán ugyanez a program várható ismét, aki kedvet kapott képeink láttán a fotózáshoz, küldje el bátran a jobban sikerült fotóit!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.