orbán viktor

Közút

Orbán útjai

Zöldi Péter   ·   2018.05.16. 11:15
„Az autópályák elfutnak az országhatárokig, és a gyorsforgalmi utakra 30 perc alatt az ország bármely pontjáról el lehet majd jutni.”
Vasút

No more tramtrain

Zöldi Péter   ·   2017.05.27. 08:45
A régi dakota közmondás szerint: ne szállj fel olyan tramtrainre, amelynek nem tudod kiejteni a nevét.
Vasút Kisvasút

Kirándulóvonattá szelídült a nagy álom

Garai Szakács László   ·   2016.12.15. 08:45

Kikérte a Párbeszéd Magyarországért, majd Jávor Benedek európai parlamenti képviselő kirakta a Facebook-oldalára: szeptemberben és októberben kevesebb, mint másfél Pancho Arénányi ember utazott a miniszterelnöki kisvasúton, volt hat olyan nap, amikor senki sem. Közben győzni látszik a józan ész, hiszen novembertől már csak hétvégente járnak a szerelvények.

Közút

Korkedvezményes nyugdíj a buszvezetőknek?

MTI/iho   ·   2015.01.16. 08:31

Az autóbusz-gépkocsivezetők korkedvezményes nyugdíjával kapcsolatos kérdések napirendre tűzését kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége.

Vasút Nagyvasút

Budapest–Belgrád-vasútvonal: most már tényleg fölújítják

MTI/iho   ·   2014.12.17. 18:55

Magyarország, Szerbia és Kína aláírta a Budapest–Belgrád-vasútvonal korszerűsítéséről szóló megállapodást, ennek köszönhetően megépül az a tranzitútvonal, amelyen keresztül a kínai áruk a leggyorsabban juthatnak a görög kikötőkből Európába – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök Belgrádban a Kelet-Közép-Európa (KKE)–Kína csúcsértekezleten.

Vasút Nagyvasút

Francia típusú gyorsvasút Magyarországon kínai kivitelezőkkel

Bánhidi Emese   ·   2014.02.12. 12:15

A miniszterelnök pekingi látogatásának céljai között szerepel Kína és a közép-európai országok turisztikai együttműködésének budapesti regionális központjáról szóló végleges szerződés aláírása, a gyorsvasút finanszírozása, valamint hogy közelebb kerüljenek a Magyarország és Kína közötti közvetlen légi járat visszaállításához.