CNG: rekordfelhasználás Magyarországon

iho/zöldút   ·   2017.02.04. 16:15
cngkut0

Míg 2015-ben mintegy 8 millió 4 köbméter tiszta üzemanyagot értékesítettek Magyarországon, addig 2016 novemberéig 11 millió 243 ezer köbméternyi sűrített földgázt használtak fel járművek hajtására.

– Bár, még a decemberi adatokra várni kell, az már most látszik, hogy jelentős mértékben erősödött a CNG-kereslet – hívta fel a figyelmet Domanovszky Henrik, a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) elnöke. A növekvő értékesítést jól tükrözi, hogy 2016 harmadik negyedévében már stabilan 1 millió 100 ezer köbméter fölé nőtt a CNG-eladása, ami az MGKKE megalakulását megelőző 2010-es év csaknem teljes, éves magyarországi értékesítési mennyiségnek felelt meg.

– A növekvő kereslet számos szereplő együttes munkájának köszönhető. Jól látszik, hogy a tiszta és karbonmentes közlekedés elterjedéséhez a szakmai, társadalmi és nem utolsó sorban kormányzati szereplők egységes fellépése szükséges – tette hozzá az elnök.

Az MGKKE intenzíven dolgozik annak érdekében, hogy a bio- és földgáz alapú tiszta üzemanyagok rövidesen a távolsági áruszállításban is megjelenhessenek, egyedüli valós alternatívát szolgáltatva a szektornak. Az MGKKE hisz abban, hogy a korábbi évek töretlen növekedése – 2010-től minden évben több mint felével magasabb fogyasztást jelentett – 2017-ben és utána is tartható lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek