Csehország festői állomásai

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.12.31. 18:20
rynoltice00

A „nejkrásnější nádraží”, azaz a legszebb állomás (pályaudvar) verseny már tradíciónak számít Csehországban. Idén hetedik alkalommal rendezték meg a vetélkedőt, amelyben több tíz induló közül kerülnek be tizen a döntő fordulóba, s közülük három lesz nyertes. Az első helyen az abszolút győztes van, a két másik díj pedig a „mesebeli állomás” díjat kapja. A szervezők és partnereik széles skálája arra ösztönzi a cseh- és morvaországi vasutasokat, vasútbarátokat, hogy az egyes állomásokat és környékét gondozzák, szépítsék, s tegyék attraktívabbá.

A győztes állomás, Rynoltice<br>(fotó: nejnadrazi.cz)

A 2013-as verseny győztese a libereci (Reichenberg) kerületben található Rynoltice állomás lett. Az állomás a 086-os számú Děčín–Česká Lípa–Liberec vasútvonalon fekszik 346 méter tengerszint feletti magasságban. A júniusi árvizek miatt jelenleg még mindig szünetel a Jablonné v Podještědí–Liberec pályaszakaszon a vasúti közlekedés – felújítására csak jövőre számíthatunk. A másik két helyezett, a két mesebeli állomás Horní Lipová és Včelnička lettek. A győztes állomásról további képeket itt láthatnak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek