Csepelre kerékpárral vezet az út!

MTI/iho   ·   2021.01.12. 15:15
bringabarat00

A Budapesti Közlekedési Központ öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A számlálók még soha nem mértek ennyi kerékpározót ezeken az útvonalakon – 2 millió 700 ezret. A legnagyobb bővülés Csepel felé volt.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese a szervezet közleményében azt írta, az aszfaltba telepített érzékelők felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019. decemberi biciklis forgalmat már 2020. december közepén túlszárnyalták a budapestiek. Arányaiban decemberben nőtt legjobban a biciklis forgalom az előző év azonos hónapjához képest, helyenként 29–95 százalékkal.

A felmérés szerint a legnépszerűbb biciklisút a budai rakparti, ahol 2020-ban számoltak először egymilliónál több kerékpározót. A növekedés mértéke 2019-hez képest viszont a Csepelre vezető Weiss Manfréd út kerékpárúton volt a legnagyobb.

Az adatok szerint munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a fővárosi kerékpárforgalom, ami a koronavírus-járvány miatti otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő eredmény. A kerékpárosklub közlése szerint a BKK által üzemeltetett és nyilvánosan elérhető adatokat nyújtó számlálókat a Bem rakparton, az Árpád hídnál, a Múzeum körúton, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton helyezték el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek