Debrecen a nemzeti buszstratégia fővárosa

iho/közút   ·   2016.08.17. 14:06
debrbuszill0

A megállapodás értelmében az ITK Holding a „mai kor követelményeinek megfelelő”, a nemzeti buszgyártási stratégiába illő autóbuszcsalád gyártását kezdi meg Debrecenben az EvoBus Hungária Kft. közreműködésével.

A járműveket Mercedes-alapon fejlesztik. Az EvoBus Hungária Kft. önjáró, alacsony belépésű alvázakat szállít az ITK Holdingnak, amely kifejezetten elővárosi és helyközi autóbuszok építésére alkalmas. Az ITK az alvázakra saját fejlesztésű autóbusz felépítményt tervez. A szándéknyilatkozatot az EvoBus Hungária Kft. részéről Jörg Schmidt ügyvezető igazgató és Uray Dóra cégvezető, míg az ITK Holding Zrt. részéről Kossa György elnök-vezérigazgató írta alá. Az alváz megrendelésével egy időben az ITK cégcsoport kifejleszti és gyártani kezdi az új autóbusz termékcsaládot, amelyhez járműfejlesztésre és a gyártási infrastruktúra bővítésére 50 millió eurót kíván fordítani Debrecen városában, ezzel is hozzájárulva a térség ipari és gazdasági fejlődéséhez.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek