Defekt után kényszerleszállás Ferihegyen

MTI   ·   2019.07.11. 11:49

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport helyettes szóvivője, Kurucz László tájékoztatása szerint a gép jobb oldali futóműve sérült meg, és nem sokkal elindulása után visszafordult, mert egy másik járat személyzete jelezte, hogy törmeléket észlelt az 1-es futópályán. A járaton 151 utas és kilenc fős személyzet utazott.

A Boeing 737-400 típusú repülőgép a futópályán tudott megállni, ahol az utasok lépcsőkön hagyták el a gépet. Személyi sérülés nem történt, és orvosi segítséget sem igényelt senki. A Budapest Airport munkatársai a tranzit területre visszaszállított utasoknak takarókat és vizet, valamint dohányzási lehetőséget biztosítottak, és folyamatosan tájékoztatták őket a légitársaságtól kapott információk alapján. Az ellátásban a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai is részt vettek. Az utasok nyugodt körülmények között várják a mentesítő járat indulását, amelyet a Travel Service a tervek szerint hajnali öt óra körül indít el.

A Budapest Airport szolgálatai azonnali és többszöri vizsgálatot tartottak a 31L futópályán, ahonnan a kényszerleszállást végrehajtó repülőgép eredetileg felszállt. Az elsődleges vizsgálatok során nem tártak fel a futópálya beton burkolatán sérülést. Az 1-es futópályát az induló reggeli forgalomnak átadták, így a repülőtér forgalmában nem várhatók fennakadások. A 2-es futópályán jelenleg is tart a sérült repülőgép hatósági szemléje, ezt követően kezdődhet meg a repülőgép műszaki mentése.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek