Délkelet-európai logisztika: a cargo-partner stratégiai megközelítései és beruházásai

iho   ·   2023.10.30. 08:55
00_cargo-partner_szlovenia

Az elmúlt hónapokban a vállalat korszerűsítette horvátországi, szlovéniai és törökországi raktárlétesítményeit.

Zágrábi bővülés: 12 ezer 900 négyzetméterről 17 ezer 500 négyzetméterre

2023 augusztusának végén a cargo-partner 4600 négyzetméterrel bővítette zágrábi raktárát, ezzel kapacitása a korábbi 12 ezer 900 négyzetméter összesen 17 ezer 500 négyzetméterre nőtt. A modern létesítménynek most 20 ezer raklaphelye és 900 négyzetméteres galériája van, hogy értéknövelő megoldások széles körét nyújthassa ügyfeleinek. A rövid- és hosszú távú tárolás mellett a zágrábi raktár csomagküldési szolgáltatást is kínál, valamint vámraktározást és vámügynöki szolgáltatásokat is végez. A bővítés után a raktárnak huszonnyolc dokkoló és három, túlméretes szállítmányok fogadására alkalmas kapuja is van.

– A cargo-partner negyvenedik évfordulóját ünnepelve, el kell ismernünk, hogy Délkelet-Európának nagy szerepe van vállalatunk hosszú távú sikerében. A zágrábi bővítés is mutatja, hogy milyen utat jártunk és járunk be a régióbeli ügyfeleinkkel és partnereinkkel – mondta Stefan Krauter, a cargo-partner alapítója.

Zoran Starcevic, a cargo-partner horvátországi ügyvezetője elmondta, hogy a nagyobb zágrábi raktárkapacitásnak köszönhetően az élelmiszerektől kezdve a gyógyszereken át különféle termékek tárolására is van megoldásuk. A bővítés nemcsak megszilárdította a cargo-partner piaci pozícióját, de érzékelteti is ügyfeleikkel, hogy azonnal reagálni tudnak a piaci változásokra és a vevői igényekre.

Otto Zsivkovits, a Délkelet-Európáért felelős regionális igazgató szerint: „Zágrábi bővítésünk része a délkelet-európai jelenlétünk erősítésére irányuló stratégiai tervünknek, hiszen Zágráb a Kelet- és Nyugat-Európát összekötő kapu. Hálózatunk további bővítésével egyre jobban ki tudjuk használni a horvátországi, szlovéniai, törökországi, bulgáriai, szerbiai, valamint bosznia-hercegovinai logisztikai központjaink együttműködésében rejlő előnyöket.”

Energia a tetőről Ljubljanában

Augusztus elején a cargo-partner 1192 paneles fotovoltaikus rendszert telepített a ljubljanai „iLogistics” központ tetejére. A rendszer várhatóan évente 575 megawattóra energiát termel majd, ami a cargo-partner szlovéniai energiafogyasztásának harmincnégy százalékát fedezi. Ezen túlmenően a naperőmű évente 146 tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki, ami 6698 fa ültetésével egyenértékű. A ljubljanai „iLogistics” központot 2019-ben adták át, és 2022-ben bővítették.

Erős raktárhálózat Délkelet-Európában

A közelmúltbeli bővítések mellett a cargo-partnernek hosszú ideje szilárd raktárhálózata van Délkelet-Európában. Bulgáriában a logisztikai szolgáltató szófiai raktára 16 ezer 700 négyzetméteren 22 ezer raklaphellyel áll ügyfelei rendelkezésre, Szerbiában a belgrádi repülőtér közelében kínál nyolcezer négyzetméter raktárhelyet, míg Bosznia-Hercegovinában ezer négyzetméteres raktárat üzemeltet, amelyhez a vállalat nemrégiben egy háromszáz négyzetméteres különálló területet is hozzáadott ideiglenes vámraktározás céljára.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek