Déltől éjfélig lezárják az Andrássy út egy szakaszát

iho   ·   2013.03.08. 08:11

Március 8-án, pénteken 12 órától várhatóan 9-én, szombaton éjjel 1 óráig az Andrássy út főpályáját a Hősök tere Dózsa György úti oldalától egészen a Bajza utcáig rendezvény miatt lezárják. A szervizutak ekkor is járhatóak lesznek, azonban az autóval közlekedőknek javasolt a Podmaniczky utca vagy a Városligeti fasor irányába kerülni – adja hírül a BKK.

A lezárás miatt 12 órától egészen utolsó indulásukig a 105-ös autóbuszok módosított útvonalon közlekednek: a Gyöngyösi utca M irányában az Andrássy út - Bajza utca – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Gundel Károly út – Állatkerti körút – Hősök tere – Dózsa György út terelt útvonalon közlekedve nem érintik a Bajza utca M megállójukat. Ideiglenes útvonalukon a járatok a Bajza utcában a Lendvai utca kereszteződése után, illetve a 72-es trolik Munkácsy Mihály utca, majd Dózsa György út elnevezésű megállóiban állnak meg. A Hősök tere M megállótól már ismét eredeti útvonalukon közlekednek a buszok.

Az Apor Vilmos tér irányában a buszok az Andrássy út szervizútján kerülik el a lezárt útszakaszt, így megállóhely-módosításra nincs szükség. Első indulásuktól egészen a lezárás végéig, éjjel 1 óráig a 979-es éjszakai buszok mindkét irányban a szervizúton közlekednek és így kerülik el a lezárt útszakaszt, ezért Újpalota, Nyírpalota út irányában a Bajza utca, Csepel, Csillagtelep irányában pedig a Hősök tere megállójukat helyezzük át ideiglenesen a szervizútra, az eredeti megállójuk vonalába.

A felszíni zárás ideje alatt az M1-es metró zavartalanul közlekedik, minden állomáson megáll.

Kapcsolódó hírek