Akadálymentesen a reptértől a belvárosig

Molnár András   ·   2011.09.02. 10:00
low_dlr_train_on_bridge

A teljes vonal akadálymentesített, így a 2012-es olimpiai és paralimpiai játékok mozgáskorlátozott vendégei és versenyzői gond nélkül utazhatnak London City Airporttól egészen a Towerig.

Modern, akadálymentes szerelvények szállítják az utasokat

A 211 millió fontos beruházási költségvetés négy állomás megépítését is fedezte. Ezzel elkészült a DLR összesen félmilliárd fontot felemésztő bővítése, melynek során a hálózat kapacitását másfélszeresére növelték.

A vonal átadása többszörösen is mérföldkő: jelzi, hogy mindössze egy év van a paralimpiai játékokig (még kevesebb az olimpiáig), illetve ez volt az utolsó nagy léptékű, az olimpiához kapcsolódó fejlesztés London közlekedési hálózatában. A vonal által érintett Stratfordban több olimpiai létesítmény épül, mindenképp szükség lehet a gyors, akadálymentes közlekedésre.

A DLR kiterjedt hálózata hatékony kapcsolatot biztosít Kelet-London és a City között. Minden állomáson lift vagy rámpa áll a mozgássérültek rendelkezésére<br>(képek: TfL)

A newhami polgármester már messzebbre tekint: a kibővített vonal hosszú távon fejlődést hozhat a körzetbe. A jó átszállási kapcsolatokkal rendelkező DLR könnyű eljutást jelent a munkavállalóknak, az eddig feltáratlan területek pedig olcsón hozzáférhető telephelyeket ígérnek a cégeknek.

Kapcsolódó hírek