Dupla trafó

Vörös Attila   ·   2013.06.02. 19:00
400zzzIMG_2861__130530_Tapioszele__M471226_CER_trafo__k

Csütörtökön egy szerelvényben két trafószállító vagont, egy 24 és egy 12 tengelyes kocsit szállított a CER Tápiószelére. A két kísérőkocsival megtoldott szerelvényt Győrben vette át a GYSEV-től a magán-vasúttársaság. Győr és Tápiószele között egy Szili húzta a vonatot, Tápiószelére a  CG Electric Systems Hungary Zrt. iparvágányának a kiszolgálására pedig egy remot Dácsiát rendelt a Trakciótól a CER.

A CG Electric Systems iparvágányán tolja az üres trafószállítókat az 1226-os Dácsia<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(képek: Vörös Attila)

A tápiószelei iparvágány két és fél kilométer hosszú, az üres trafószállítókat tolva állították be az üzembe. Péntekre a 12 tengelyes vagon egy transzformátorral már készen állt a Paksra indulásra, a nagyobbik, 24 tengelyes jármű Tápiószelén maradt. A transzformátor továbbra is Budapest felé közlekedik, ezúttal a 46-os vonal felújítása miatt. A túlméretes szállítmány csak éjjel közlekedhet, az első éjszaka Albertirsáig, a másodikon Kelenföldig jutott a transzformátor. Paksra hétfőn érkezik meg a trafóvonat, ahol az atomerőmű Bobója veszi majd át a vonatot, és állítja be a erőmű kikötőjébe. A transzformátort itt hajóba daruzzák, hogy antwerpeni átrakás után Indiába jusson.

A gyárban

Kapcsolódó hírek