Egy megbocsátható lógás igaz története

iho   ·   2014.01.06. 19:06
hevszallit00

1995. november 28. HÉV szállítás a MÁV-on Kén utca–Törökőr–Óbuda–Kőbánya-Kispest (jó sok vonattal)

Becsky András őszinte, „beismerő vallomását” olvashatják, nézhetik meg ebben a videóban. Át is adjuk neki a szót, a képet, a hangot.

„Mit tesz a diák, ha ilyet akar filmezni? Lóg a suliból! :-) Ezúttal azonban tényleg megérte. A szokásos MXA-szállítgatásokon túl utolsó útjának egy részén volt szerencsém elkísérni a 813-607-814-es MIXA vázát. A szóban forgó szerelvény lett volna az első MIXA, amely komolyabb ráncfelvarrást kap, azonban a csökkenő forgalmi igények a '90-es évek elején, már nem indokolták a típus hosszú távú üzemeltetését, így a vázra bontott szerelvény évekig állt Cinkotán, majd Szentendrére szállították elbontani. Emellett a Kerepesi úton még önerejükből mozgó LVI-os mozdonyok (32,33) látványa sem mindennapi. A mozdonyok már régen nincsenek napi üzemben, a kerepesi úti felsővezeték pedig körülbelül 1997 óta a múlté, és ahogy a dolgok állnak ez már nem is fog változni. Törökőr HÉV-teherpályaudvar helyén pedig már jó pár éve irodaház-komplexum áll, pedig mint a felvételen is látszik volt egyfajta igazi retró hangulata. A vágóhídi dízelműhelyből a Kwassay úton át kiálló HÉV BoBo szintén a múlt emlékei között van már, csakúgy mint az Óbuda MÁV állomáson lévő HÉV-felsővezeték. Szóval párásodott a szemem rendesen digitalizálás közben. Mindemellett rengeteg nagyvasúti jármű is színesíti a felvételt. Külön köszönet Mayer Tibornak és Diamant Tibornak a film készítése közben nyújtott segítségükért.

BecsVision1995”

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek