Együttműködik a Hungrail és a KTI

iho/vasút   ·   2019.11.01. 09:00
400px_hungrail_kti_megallapodas

Együttműködési megállapodást kötött a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.-vel. A hazai vasúti ágazat szakmai és érdekvédelmi szervezeteként a Hungrail kapcsolatai bővítésével folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek segíthetik a vasút versenyképességének növelését. A KTI-vel való együttműködés egyik fő célja, hogy a két szervezet közösen dolgozzon a versenyképes vasút megteremtését segítő stratégiai célok megvalósításán: olyan hatékony hálózat kiépítésén, ami átjárható, reagál a társadalmi-gazdasági kihívásokra, innovatív, biztonságos, szolgáltatás-központú, műszaki-pénzügyi, illetve környezeti szempontból is fenntartható, és amelyen mind a személy-, mind az árufuvarozási szegmensben érdekelt vállalatok jó minőségű, megbízható szolgáltatást képesek nyújtani, versenyképes árakon. A két szervezet ugyanakkor vállalja, hogy közösen segítik a vasúti kutatást, illetve az oktatás-képzés teljes körű megújítását és a vasúti alágazat működési környezetéhez való igazítását.

Együttműködési megállapodást kötött a Hungrail és a KTI Közlekedéstudományi Intézet (fotó: Hungrail)

Az együttműködésről szóló dokumentumot Homolya Róbert, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnöke és Erb Szilvia, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója október 30-án, a vasúti alágazat meghatározó vállalatainak vezetői jelenlétében, ünnepélyes keretek között írta alá. A Hungrail első embere a megállapodás aláírásakor elmondta: februárban a ChinaCham Hungary Magyar–Kínai Gazdasági Kamarával, júniusban a Német Logisztikai Szövetséggel kötöttek együttműködési, október elején pedig az Innovációs és Technológiai Minisztériummal stratégiai együttműködési megállapodást. A KTI Közlekedéstudományi Intézettel való megállapodás megújítása tovább mélyíti a két szervezet közötti együttműködést, egyben erősíti a külső partnerekkel való kooperációt. A KTI ügyvezető igazgatója reméli, hogy elemzéseikkel, háttértanulmányaikkal még eredményesebben tudják szolgálni a szektor érdekeit, hatékonyan segítve ezzel az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős területének munkáját is.

A 2006-ban alakult Hungrail Magyar Vasúti Egyesület az alapítók szándéka szerint szakmai érdekképviseletet lát el a hazai vasúti személyszállítási, árufuvarozási, infrastruktúra-építési, üzemeltetési és járműgyártási ágazat területein. Tevékenységük alapját azok a szakmai bizottságok jelentik, amelyek állásfoglalásaikkal és javaslataikkal tevékenyen részt vesznek az állami vasúti jogszabályalkotás és szabályozás hatékonyságának növelésében. Külföldi szervezetek tagjaként nemzetközi színtéren is biztosítja a magyar vasúti érdekek megfelelő szintű képviseletét. Az egyesület tagi körén keresztül a vasúti árufuvarozási piac kilencven százalékát, a vasúti személyszállítási piac száz százalékát fedi le. Tagvállalatainak árbevétele éves szinten megközelíti a hatszázmilliárd forintot, a szakmai szervezetben képviselt árufuvarozási vállalatok teljesítménye meghaladja az évi ötvenmillió tonnát, a személyszállítással foglalkozó társaságok pedig évente megközelítőleg százötvenmillió utast juttatnak el célállomásaikra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek