Együttműködik a NiT Hungary és a Volán Egyesülés

MTI/iho   ·   2016.02.23. 13:30

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) keddu közleménye szerint a megállapodás egyik apropója az autóbuszos személyszállítási közszolgáltatás piacának 2017-es megnyitása. Az európai uniós előírások szerint még idén nyílt pályázatot hirdetnek a magyar közúti személyszállítási közszolgáltatásokra, így jelentős kihívás elé néznek a Volán jogutód regionális közlekedési központok, és új piaci perspektíva nyílik meg a magántulajdonú vállalkozások előtt is.

A NiT Hungary és a Volán Egyesülés legfőbb célja az, hogy a hazai pályázók - tulajdonosi szerkezettől függetlenül - jó esélyekkel induljanak ebben a versenyben. A két szervezet a megállapodás értelmében közösen szervezi meg a Busexpót és a XXII. Országos személyszállítási szakmai konferenciát 2016 áprilisában. Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára szerint már az eddigi regisztrációkból is jól érzékelhető, hogy idén minden eddiginél nagyobb kiállítói aktivitásra, rekordlátogatottságra és a szakmai konferencia tekintetében is fokozott érdeklődésre számíthatnak.  A két szervezet arra törekszik, hogy tevékenységeiket a lehető legjobban összehangolják, szem előtt tartva az utasok érdekeit, és támogatva a belföldi (állami és magántulajdonú) autóbuszos személyszállító vállalatok és vállalkozások piacra lépését.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek