EIB-hitelből indulhat meg a Nis és Dimitrovgrád közötti vasútvonal felújítása

iho/vasút   ·   2017.07.15. 18:45
ciflik_kislid

Az Európai Beruházási Bank (EIB) adja azt a hitelt, amiből megindulhat a Balkán-hegységen átvezető vasútvonal felújítása – mondta Zorana Mihajlovic, a szerb kormány infrastruktúráért felelős minisztere. A projekt a pálya felújítása mellett a villamosítást és egy Nist elkerülő vasútvonal építését is magában foglalja. A miniszter arról is beszélt, hogy a tárgyalások a végső szakaszba értek Triesztben, és a szerb fél bízik benne, hogy a lehető legrövidebb időn belül aláírják a hitelszerződést.

Idén májusban az EIB nyugat-balkáni regionális képviseletének vezetője, Dubravka Negre szólt arról, hogy az EIB ebben az évben 36 millió eurós beruházást tervez Nis és a kelet-szerbiai határváros, Dimitrovgrád között. A beruházást az Európai Unió is társfinanszírozza, 30 millió euró értékben, amelyhez a szerb fél szintén az EIB-n keresztül juthat hozzá.

A szerb kormány a beruházás teljes értékét jelenleg 196 millió euróra becsüli.

Tehervonat halad Nis és Dimitrovgrád között, Ciflik mellett, 2012. július 3-án (fotó: Peter Velthoen)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.