EKÁER: március 1-jéig tart a gépházzaj

iho/közút   ·   2015.01.30. 10:11

A kormány a piaci szereplők javaslataira figyelemmel március 1-jéig meghosszabbította az online árukövető rendszer próbaüzemét. A NAV revizorai, pénzügyőrei az év első két hónapjában ellenőriznek, de ezek fő célja február 28-áig a tájékoztatás. Az adóhatóság munkatársai a mulasztókat figyelmeztetik, de március 1-jéig nem szabhatnak ki mulasztási bírságot.

A próbaüzem értelemszerűen nem mentesíti a jogkövetkezményektől az árut kizárólag a költségvetési bevételek megcsapolása céljából utaztató adózókat, akiknek ugyan az EKÁER szabályainak megsértése miatt nem kell mulasztási bírságot fizetniük, azonban számolniuk kell adójogi és adott esetben akár büntetőjogi szankciókkal is.

A ma hatályba lépő NGM-rendelet biztosítja, hogy a kockázatos termékek közúti szállítása esetén a vállalkozóknak március 1-jéig még nem kell kockázati biztosítékot fizetniük.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek