Elátkozott 5-ös és 30a-s

MTI/iho   ·   2013.08.30. 22:07

Hárman megsérültek, amikor összeütközött egy személyautó és egy motoros péntek este Hódmezővásárhely és Óföldeák között - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Arany-Tóth Attila elmondta, az elsődleges adatok szerint két sérült állapota súlyos, őket a mentők kórházba szállítják. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták,– tudatta a hadnagy.

Halálos gázolás történt a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon Szatymaz és Kiskundorozsma között péntek este. A MÁV pótlóbuszokat állított be, emiatt átlagosan 35-40 perces volt a késés. A Dankó Pista InterCity gázolt el egy embert. A rendőrségi helyszínelés idején az említett szakaszon szünetelt a vonatközlekedés.

A Budapest-Pécs vasútvonalon 30 perces késések voltak az esti időszakban, mert Rétszilas és Simontornya között meghibásodott a biztosítóberendezés.

Három személygépkocsi ütközött össze az 5-ös számú főút 73-as kilométerénél délben; az érintett szakaszon félpályán haladt a forgalom a helyszínelés alatt. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy kisbusz, két teherautó és három személyautó ütközött össze délelőtt a 4-es út 46-os kilométerénél Pilis térségében. Az egyetlen sérültet a helyszínen ellátták a mentők.

Érd felsőn egy tehervonatot vontató Gigant (630 143) mondta fel a szolgálatot, a forgalom jó fél órán át csak egy vágányon mehetett tovább. A segélygép (630 029) megérkezéséig a veszteglő tehervonat mögött ragadt a 4532-es személyvonat, amely több mint egyórás késéssel tudta folytatni az útját Székesfehérvár felé.

A nap legsúlyosabb balesete az M5-ös autópályán történt. Egész nap frissülő összefoglalónkat itt olvashatja el. Egy bolgár rendszámú kamion sofőrje feltehetően elaludt a volánnál és a 26-os kilométerkőnél Ócsa és Gyál között belerohant a sztrádán álló kocsisorba. A kamion három mikrobusszal és hat személyautóval ütközött össze. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. A sérültek többsége külföldi, közülük hatan életveszélyes állapotban vannak.

Kapcsolódó hírek