Elbocsátások, járatcsökkentés a Jászkun Volánnál

MTI   ·   2011.07.15. 17:07
credo_szolnok_foo

Az idei tízszázalékos tarifaemelés ellenére az első negyedévben a várt többletbevétel elmaradt, mert ebben az időszakban utaslétszám az előző évi azonos időszakhoz képest szintén tízszázalékkal csökkent.

Miután a tarifaemelés ellenére sem nőttek a bevételek, ezért a cég kénytelen a vonalak és a járatok átalakítására, amelyből 40 millió forint megtakarítást várnak.

Az elbocsátások az aktív korú, alkalmazottként dolgozó autóbuszvezetőkre nem vonatkoznak. A tizenöt érintett nyugdíjasként, illetve szerződésesként látta el a munkáját.

A Jászkun Volán vezérigazgatójának véleménye szerint az összes megyei jogú városban hasonló gondokkal küszködnek a helyi tömegközlekedést biztosító társvállalatok. Szolnokon július 16-án életbe lépő új menetrendrendből többek között kiderül, hogy több vonalon a csúcsidőben kevesebb járat közlekedik majd, a szerény utasforgalom okán több járatot megszüntetnek, összevonnak. Az átszervezés révén éves szinten összesen 246 ezer kilométerrel kevesebbet futnak az autóbuszok ez majd tízszázalékos csökkenést jelent.

Kapcsolódó hírek