Elérhető a győri fővonal hétfőtől érvényes menetrendje

Mávinform   ·   2023.09.16. 18:30
vgnyzr

Az Elvirában és a MÁV appban. 

A Biatorbágy és Szárliget közötti vasúti pálya felújítása miatt hétfőtől jelentősen módosul a vonatok közlekedési rendje a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon. A vágányzár első ütemében, szeptember 18-tól október 26-ig érvényes menetrendek már elérhetők az Elvira menetrendi keresőben és a MÁV applikációban. A tájékoztató, folyamatosan frissülő weboldal itt érhető el: www.mav.hu/egyesvonal

  • Részletek: Az S10-es, S12-es és az intercity vonatok esetében a menetrendi kereső jelzi a pótlóbuszra való átszállás, illetve a vonatra való visszaszállás állomását is, továbbá a buszokra kattintva meg lehet tudni, hogy mely köztes állomásokon, megállóhelyeken állnak meg.
  • Lehetőség szerint már hétvégén érdemes előre megtervezni az utazásokat, figyelembe véve a hosszabb eljutási időket, szükség esetén az átszállások idejét, illetve azt, hogy a vonatokon, a pótlóbuszokon és a térségi menetrend szerinti buszjáratokon is a megszokottnál többen utaznak majd.
  • A keresésnél a kiindulási és érkezési állomások beállításán kívül arra is figyelni kell, hogy az utazás napját (szeptember 18. és október 26. közötti dátum) is pontosan meg kell adni ahhoz, hogy a módosított menetrendnek alapján megfelelő vonatokat, pótlóbuszokat és átszállási helyeket jelezzen az Elvira vagy a MÁV app. Ha az utas az utazás tervezett indulási vagy érkezési idejét is megadja, akkor szűkebb ajánlati listából könnyebben választhat.
  • Az állomásokra, megállóhelyekre a hétvégén folyamatosan telepíti a MÁV az irányítótáblákat, hirdetményeket, térképeket, és hétfőtől információs munkatársak segítik a tájékozódást.

A fentebb jelzett MÁV aloldal többek között arról is tájékoztat, hogy hétfőtől helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a győri fővonalon közlekedő intercityk a teljes útvonalukon, a nemzetközi vonatok pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között, ezenkívül az M4 metrón pedig elfogadják a győri vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket. Továbbá a vasútvonal mentén lévő térségekre, településekre lebontva a weboldalon tanulmányozni lehet a főbb változásokat és az igénybe vehető vonatokat, pótlóbuszokat, valamint a menetrend szerinti Volánbusz-járatokat. Jelesül:

  • A személyszállító vonatokat érintő korlátozások miatt szeptember 18-án, hétfőtől a Keleti pályaudvar és Sopron, illetve Szombathely között közlekedő, valamint a Mura és Dráva IC-k helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők a teljes útvonalukon.
  • A nemzetközi vonatokat (railjet xpress, eurocity, euronight) pedig a Keleti pályaudvar és Tatabánya között lehet igénybe venni helyjegy váltása nélkül.
  • A vonatokról, illetve pótlóbuszokról Kelenföld vasútállomástól, valamint az odáig történő utazás megkönnyítése érdekében szeptember 18-tól az M4-es metró teljes vonalán elfogadják a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalra érvényes vasúti jegyeket és bérleteket (beleértve az ország- és a Pest vármegyebérleteket). •
  • Ha az utazásáról lemondó utas a pályafelújítás és a korlátozások miatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalra érvényes, de fel nem használt menetjegye árának visszatérítését kéri, akkor részére a menetdíjat, felárat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a vasúti pénztáraknál. Online vásárolt menetjegy esetén a visszatérítést az ügyfélszolgálat végzi. (Email cím: informacio@mav-start.hu) •
  • A weboldal részletesen tájékoztat például a Sopron, Szombathely, Győr, Tatabánya, Oroszlány, Bicske, Biatorbágy, Törökbálint felől vagy felé utazóknak, bemutatva, hogy mely vonatokat, pótlóbuszokat, illetve menetrend szerinti Volánbusz járatokat érdemes igénybe venni hétfőtől. Ezenkívül az Ausztria (Bécs, Salzburg, Graz) felé közlekedő, illetve felől érkező nemzetközi vonatokkal utazókat is hasznos ajánlásokkal, információkkal látja el.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek