Elfogták a vasárnapi halálos gázolás gyanúsítottját

MTI   ·   2011.09.20. 13:04
Lakossági bejelentés alapján elfogták és őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint halálra gázolt és cserbenhagyott egy nőt vasárnap hajnalban Zala megyében – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság kedden.

A gyanúsított a kihallgatása során elismerte, hogy ő vezette azt a kék színű Renault Twingót, amely vasárnap hajnalban Zalaszentiván és Pózva között elütött egy kerékpárral közlekedő, láthatósági mellényt viselő középkorú asszonyt. A nő a mentők kiérkezése előtt belehalt sérüléseibe.

A gépjárművezető beismerte azt is, hogy a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott.

A rendőrség a férfit őrizetbe vette, halálos közúti közlekedési baleset okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást ellene.

Lefoglalták a balesetben megsérült személyautót is, előkerítését nehezítette, hogy nem szerepelt a magyarországi nyilvántartásokban. A kocsinak ugyanis sem rendszáma, sem forgalmi engedélye nincs.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.