Elkészült az első matricás Gigant!

Károly Szabolcs   ·   2016.01.16. 11:15
400px_matricasgigant

A 91 55 0630 027-5 pályaszámú („lánykori” nevén V63 027) mozdonyra a MÁV-Start már több villamos gépét is feldíszítő Loc & More Kft. kezei között, Hatvanban került fel a szokatlan színvilágú mintázat. A huszonhetes a továbbiakban az ÖBB-leány Rail Cargo Hungaria kötelékében teljesít szolgálatot, a vállalat azonban csak lízingeli a gépet a Starttól.

Szokatlan látványt nyújt a huszonhetes Gigant új, még félkész ruhája. A hírek szerint csak ez a gép bújik RCH-köntösbe. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: A Világ Vasútjai – A Vasút Világa Facebook-oldal)

Az 1987/10220-as gyári számú villanygépet 1987. január 22-én vette állagba a MÁV, azóta Nyíregyháza flottáját erősíti. A ’90-es és a 2000-es évek során sokszor továbbított személyszállító vonatokat forduló szerint, a Traxxok érkezésével azonban a Gigantok szinte teljesen eltűntek az „ablakos” vonatok éléről, csak beugróként vannak jelen. Munka nélkül azonban nem maradtak, azt végzik, amire leginkább tervezték őket: nehéz tehervonatok élén nyújtják erejük javát.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek